fbpx Skip to main content

Integrity Meter furnizează teste online ce evaluează integritatea viitorului membru al echipei dumneavoastră. Testele sunt personalizate în funcție de mai mulți factori, printre care domeniul de activitate al companiei care recrutează, poziția pentru care se recrutează și responsabilitățile pe care viitorul angajat urmează să le aibă.

​Astfel, chiar dacă discutăm despre același tip de funcție – de exemplu, dacă vorbim despre o poziție de reprezentant de vânzări, testele diferă în funcție de nevoile și cerințele specifice ale organizațiilor care angajează.

Concret, platforma Integrity Meter măsoară atât caracteristici ale personalității unui candidat:

Integritatea personală

Auto-disciplina

Fiabilitatea în rapoarte

Conștientizarea legii

Comportamentul și motivația

cât și factori de risc:

Implicarea în acțiuni ilegale

Furtul de la angajator

Spionajul economic

Presiune financiară excesivă

Consumul excesiv de alcool

Folosirea drogurilor

Dependența de jocuri de noroc

Încălcări ale legislației rutiere

Stabilitatea la locul de muncă

Tendința de a mitui / a primi mită

Carieră / Referințe

Tendința de a scruge informații

Implicare în criminalitate informatică

Tendința de a comite acte violente

La indicațiile reprezentantului organizației sunt adaptate teste conținând doar subiectele relevante pentru companie și pentru funcția vacantă, astfel încât să releve atât elemente ce ar putea reprezenta un risc, cât și compatibilitatea candidatului cu sistemul de valori și cultura organizației.

Mai mult decât atât, este posibilă modificarea importanței fiecărui subiect în cadrul algoritmului și determinarea limitelor acceptate în cadrul fiecărei organizații în parte.​

Atât platforma de testare cat si cea de raportare au fost traduse in mai multe limbi (romana, engleza, germana, franceza, chineza, etc.), iar la cerințele clienților noștri am dezvoltat o funcție care permite aplicarea testului într-o limba anume și emiterea raportului într-o alta limba, sau chiar în mai multe limbi diferite.

Această funcție înlesnește procesul de recrutare a candidaților români în afara granițelor și a candidaților străini în România.​

De la lansarea operațiunilor în România, au fost testate funcții variate, printre care: cea de șofer, agent de securitate, casier, warehouse operation, HR Administrator, Quality Assurance Team Leader, Chief Accountant.

Clienții Integrity Meter provin din industrii diverse, auto, FMCG, pariuri sportive, dezvoltare de software, securitate, tehnologie laser, rent-a-car si leasing auto. Diversitatea domeniilor de activitate este sporită de firmele de recrutare care utilizează serviciile Integrity Meter pentru a oferi clienților acestora profiluri complete ale candidaților.

Cu toate acestea, gradul ridicat de adaptabilitate al platformei permite interacțiunea oricărei organizații cu acest sistem, indiferent de mărime sau industria în care activează.

Serviciile noastre sunt optime pentru toate industriile și organizațiile.

Leave a Reply